Si no estàs buscant una autèntica recepta de pesto, aquesta et servirà. Jo diria que és gairabé un truc, més que una recepta. Tot i què que m’agrada cuinar i hi dedico temps, jo també tinc dies atabalats i necessito plats ràpids i fàcils – aquest és el cas. Aquesta versió exprès de pesto rosso va néixer per casualitat perquè eren els ingredients que tenia a mà (l’ametlla molta havia sobrat del pastís d’ametlla amb llimona). Tenia mill bullit a la nevera, vaig fer un saltejat de verdures molt senzill i volia una salseta per acabar d’arrodonir la textura del plat. Voilá: sopar fet en 20 minuts! Ara la faig servir per a donar un toc especial en plats de cereals+saltejats, entrepans, i per suposat, pasta!
PESTO ROSSO (per a 2 racions)
En un bol petit, barrejar amb una forquilla o un fouet petit:
-
2 culleres soperes d’ametlles moltes
-
3 culleres d’oli d’oliva verge
-
1 ½ cullera de concentrat de tomàquet*
-
½ – 1 gra d’all sense pell, triturat (treure la part central)
-
sal
-
opcional: orenga seca, pebre, 1 cullera d’aigua tèbia
ui ui què bé! aquests trucs són els millors!! i tant que la faré!