Canapè Exòtic. Paté especiat de llentia vermella.

IMG_20130402_201858A la foto, els canapés de paté de llentia vermella són els de color groc del darrera, i els de davant són els d’hommus de mongeta… tots dos mmmmmmm!

.

Vam fer 60 canapès (petits) amb la meitat d’aquesta recepta. L’altre meitat la guardes en un tupper al frigorífic per a complementar altres àpats o entrepans. El meu tupper el vaig portar a un sopar entre amics per fer el Festival de Piadina.
És important rentar  bé aquestes llenties per que no quedin amb un gustet raro a sabó. Però no us amoïneu, si les renteu bé sota l’aixeta, quedaràn delicioses.

.

 [c.p.: cullera petita]

 Ingredients:

200g de llenties vermelles ben rentades (2 tasses)

4 tasses d’aigua

1 cullera petita de sal marina

2 culleres soperes d’oli de sèsam o girassol

1/2 c.p. de llavors de mostassa

1/2 c.p.de llavors de comí

1/2 c.p.de cúrcuma en pols

1/2 c.p.de gingebre en pols

1/2 c.p.de curry (opcional)

pebre negre en pols a gust

opcional: 2 culleres de ghee o mantega

pebre rosa

chips de plàtan

torradetes integrals o d’arròs

Instruccions:

Bullir les llenties amb l’aigua i sal fins que es desfacin, aproximadament 25 min.

En una paella mitjana sofregir les llavors de mostassa i comí fins que comencin a esclatar i de seguida afegir totes les altres espècies a la barreja i sofregir mig minut. Apagar el foc.

Amb una escumadora transferir les llenties a la paella, reservant l’aigua si n’hi ha. Provar i rectificar les quantitats de sal i espècies si cal. Si la barreja ha quedat molt seca, pots afegir-hi l’aigua de la cocció (si en queda), 2-3 culleres de ghee o mantega desfeta o per a una versió sense làctics, oli de girassol o sèsam.

Preparar els canapès amb torradetes integrals o d’arròs inflat.

Decorar amb un troç de chip de plàtan i un gra de pebre rosa que en realitat, més que decorar completen el festival de sabors que trobaràs un un sol mos.

TRUC: Per  fer els canapès, si no téns mànega de pastisseria pots fer servir una bosseta de plàstic molt neta, com les de congelar, amb un petit tall a un cantó 😉

.

.

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s