Ingredients:
1/2 litre de llet d’avena bio ( l’Ellen la fa ella; jo de moment la compro, però temps al temps…!)
4 dàtils de medjol (gegants)
dues culleretes rasses d’agar-agar en pols*
una tassa de cafè de Yannoh** (pot ser soluble o fet amb cafetera)
.
Preparació:
Es fa una cafetera de Yannoh o es dilueix una cullerada en aigua calenta.
Es posa a bullir la llet amb els dàtils a trossets, 2′.
Es trituren els dàtils a la llet, i se li afegeixen les dues cullerades d’agar-agar i la tassa de Yannoh.
Es remou fins que no quedin grumolls.
Es serveix al recipient que es prefereixi (individual o flamera gran) i es posa a la nevera un parell d’hores.
Llest!
.
Queda ben bo, l’àvia estaria orgullosa.
***
(*) L’agar-agar es pot comprar fàcilment en botigues de productes naturals tant en làmines (dessecada) com en pols. A mi el Dani em va regalar per reis un pot d’agar-agar en pols i per això he fet servir aquest mètode, que és més senzill però un xic més car. En cas de fer-ho amb les làmines, cal deixar-ne 12 en remull durant una hora i triturar-les amb la llet i els dàtils.
.
Retroenllaç: M’he trobat un flam | què soparem?
Retroenllaç: Pas a Pas i Pesto Rosso | què soparem?