Flam de Cafè de Cereals

flam 01
Ingredients:
1/2 litre de llet d’avena bio ( l’Ellen la fa ella; jo de moment la compro, però temps al temps…!)
4 dàtils de medjol (gegants)
dues culleretes rasses d’agar-agar en pols*
una tassa de cafè de Yannoh** (pot ser soluble o fet amb cafetera)
.
Preparació:
Es fa una cafetera de Yannoh o es dilueix una cullerada en aigua calenta.
Es posa a bullir la llet amb els dàtils a trossets, 2′.
Es trituren els dàtils a la llet, i se li afegeixen les dues cullerades d’agar-agar i la tassa de Yannoh.
Es remou fins que no quedin grumolls.
Es serveix al recipient que es prefereixi (individual o flamera gran) i es posa a la nevera un parell d’hores.
Llest!
.
Queda ben bo, l’àvia estaria orgullosa.
***
(*) L’agar-agar es pot comprar fàcilment en botigues de productes naturals tant en làmines (dessecada) com en pols. A mi el Dani em va regalar per reis un pot d’agar-agar en pols i per això he fet servir aquest mètode, que és més senzill però un xic més car. En cas de fer-ho amb les làmines, cal deixar-ne 12 en remull durant una hora i triturar-les amb la llet i els dàtils.

.

(**) El Yanoh és una troballa que em va fer la Montse. És un boníssim substitut del cafè per a aquells que ens agrada la litúrgia cafetera i el seu sabor, però no ens agrada ni la cafeïna ni els processos de descafeïnar. Es pot comprar soluble, o per fer en cafetera. Està elaborat amb diversos cereals i llegums biològiques, així que no només evita els inconvenients del cafè sinó que, a més, té propietats beneficioses pel sistema nerviós.
.
.
.

2 thoughts on “Flam de Cafè de Cereals

  1. Retroenllaç: M’he trobat un flam | què soparem?

  2. Retroenllaç: Pas a Pas i Pesto Rosso | què soparem?

Deixa un comentari