Arròs amb llenties

Per a 4 racions:
1 ½ tassa d’arròs cru
1 tassa de llenties crues
Barrejar l’arròs basmati bullit a temperatura ambient amb les llenties cuites (sense aigua). El ratio és: 2 parts d’arròs per 1 part de llenties.
Com a acompanyament per les Verdures al Forn, que tenen una salsa sabrosa, no faig cap sofregit. Si voleu fer un plat únic es podria fer un sofregit d’all i/o ceba en una paella i al final amb el foc apagat afegir-hi l’arròs i les llenties.
Recomano l’arròs basmati per a un plat més lleuger i de textura més delicada i suaument perfumat. Qualsevol arròs blanc funciona però si és del tipus que té molt midó millor rentar-lo bé abans de bullir-lo per a que quedi més suelto.

.

Les llenties poden ser pardines o beluga (les negres). Podeu fer servir les de pot. Si les cuineu a casa hi ha instruccions abaix.
Cuinar l’arròs:
Tirar 1 part d’arròs en 2 d’aigua bullint amb sal i all sencer (pelat o no). Bullir durant 10min, apagar el foc i esperar 5 min amb la olla tapada. (Però el temps pot variar segons la cuina i la olla, millor provar!)

Cuinar les llenties:
Tirar una part de llenties (rentades) en 3 parts d’aigua freda, amb un full de llorer i sal. Per a una millor digestió l’hi podeu ficar un trocet d’alga kombu i/o llavors de cumí a la cocció. En la olla exprès 25 min, apagar el foc i esperar 10min més amb la olla tapada. En olla normal aprox. 40Min.
És bona idea cuinar més quantitat de la que faràs servir i així en tindràs per enriquir altres plats al llarg de la setmana o pots congelar una ració sencera per fer un estofat de verdures amb llenties o una sopa o crema.
O seguir les instruccions de l’embalatge 🙂

.

.

.

.

.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s