Ingredients:
4 ous separats (clares muntades)
3 culleres sopera de mantega (temperatura ambient)
2 culleres sopera d’oli d’oliva
½ tassa de sucre integral
½ tassa de farina d’espelta integral
150g d’ametlla molta
1 cullera sopera de llevat en pols per a repostería
2 llimones – suc i pell ratllada
1/3 tassa de llavors de rosella
.
Instruccions:
-
Ratllar la pell de les llimones a la part “prima” del ratllador. Evitar la part blanca que és amarga. Reservar. Treure el suc de les llimones, descartar els pinyols i reservar el suc.
-
Tenir el motlle que faràs servir preparat i el forn encès per escalfar-se.
-
Fer les clares muntades.
-
Batre els rovells d’ous, el sucre, la mantega i l’oli.
-
Afegir-hi la farina d’espelta i barrejar-ho tot
-
Afegir-hi el suc i pell de llimona i les llavors de rosella, remenant la massa
-
Seguim amb el llevat i la ametlla triturada.
-
Per últim, barrejant la massa amb molta suavitat hi afegirem les clares muntades. Poc a poc perquè no volem perdre l’aire de les clares que és el que li conferirà una textura esponjosa al pastís.
-
Assar el pastís a temperatura mitjana per aproximadament 35min. Fes el test del palillo, pintxant el pastís, si surt net, està fet.
-
Esperar que estigui a temperatura ambient per poder tallar-lo si no es trencarà.
Retroenllaç: Ets la Núria? | què soparem?
Retroenllaç: salsa pesto de tomàquet (pesto rosso) | què soparem?
Retroenllaç: Pas a Pas i Pesto Rosso | què soparem?