Pastís d’ametlla i llimona amb rosella

pastís ametlla
 Ingredients:
4 ous separats (clares muntades)
3 culleres sopera de mantega (temperatura ambient)
2 culleres sopera d’oli d’oliva
½ tassa de sucre integral
½ tassa de farina d’espelta integral
150g d’ametlla molta
1 cullera sopera de llevat en pols per a repostería
2 llimones – suc i pell ratllada
1/3 tassa de llavors de rosella
.
Instruccions:
  1. Ratllar la pell de les llimones a la part “prima” del ratllador. Evitar la part blanca que és amarga. Reservar. Treure el suc de les llimones, descartar els pinyols i reservar el suc.
  2. Tenir el motlle que faràs servir preparat i el forn encès per escalfar-se.
  3. Fer les clares muntades.
  4. Batre els rovells d’ous, el sucre, la mantega i l’oli.
  5. Afegir-hi la farina d’espelta i barrejar-ho tot
  6. Afegir-hi el suc i pell de llimona i les llavors de rosella, remenant la massa
  7. Seguim amb el llevat i la ametlla triturada.
  8. Per últim, barrejant la massa amb molta suavitat hi afegirem les clares muntades. Poc a poc perquè no volem perdre l’aire de les clares que és el que li conferirà una textura esponjosa al pastís.
  9. Assar el pastís a temperatura mitjana per aproximadament 35min. Fes el test del palillo, pintxant el pastís, si surt net, està fet.
  10. Esperar que estigui a temperatura ambient per poder tallar-lo si no es trencarà.
.
.
.
.
Anuncis

3 thoughts on “Pastís d’ametlla i llimona amb rosella

  1. Retroenllaç: Ets la Núria? | què soparem?

  2. Retroenllaç: salsa pesto de tomàquet (pesto rosso) | què soparem?

  3. Retroenllaç: Pas a Pas i Pesto Rosso | què soparem?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s