Fideus Fuyuyú (Wok)

fuyuyu2

.

Ingredients
Fideus d’arròs
1 pastanaga
1 carbassó
2 porros
1 branca d’api
Un grapat de cacauets
Mitja llimona
Salsa de soja
1 c. D’oli d’oliva
Aigua
 
Instruccions
Aquest és un plat 2×1. A l’hivern o a la tardor el faig tipus sopa, i a la primavera tipus fideus orientals. Us explicaré les petites variacions, perquè el feu com més us agradi.
.
Fideus al wok
El secret està en fer primer les verdures per separat i després ajuntar-ho tot.
Talla les verdures a daus ni grans ni massa petits (les pastanagues i el porro  a rodanxes). Passa primer la pastanaga pel wok, a foc mig-alt, amb una mica d’oli. Remena vigorosament un minut i afegeix una cullerada de salsa de soja. Remena un minut més i retira.
Fes el mateix amb l’api, la el porro i el carbassó, per aquest ordre.
Posa totes les verdures juntes de nou. Si veus que està massa sec, pots posar-li una mica d’aigua o brou de verdures (amb cubito bio, per exemple).
Passa els fideus 1 minut per aigua bullint i retira’ls.
Afegeix els cacauets i els fideus. Afegeix una altra cullerada de salsa de soja als fideus amb les verdures i un raig de llimona. Remena perquè quedi tot ben barrejat. Afegeig un got d’aigua o brou perquè s’acabin de fer els fideus (es fan molt ràpid) fins que es consumeixi l’aigua.
Pots anar corretgin de soja i llimona al teu gust.
Decora amb cebollino 🙂
.
Variació sopa
A mi aquesta sopa m’encanta i es fa molt ràpid.
La diferència amb els fideus és bàsicament que no cal fer les verdures per separat i que al final s’hi posa més aigua (amb un cubito de verdures bio, opcional). En aquest cas subtituirem els cacahuets per dauets de tofu.
Només cal que passis pel wok les verdures tallades més petites, amb una mica d’oli. Li afegeixes la salsa de soja i els fideus.
Remenes, li tires l’aigua (en funció de l’espessor que vulguis, més o menys), i al final un raig de llimona, i corregeixes de sal o de soja.
El cebollino picat al final, també li dóna un toc especial a la sopa.

.

.

.

Deixa un comentari