.
.(per 5-6 persones)
1,2 l d’aigua
6 vaines de cardamomo
3 c.s. de camamilla (flors seques)
.
.
.
Instruccions
En una olla/tetera bullir l’aigua amb les baines de cardamom. Amb el mànec d’un ganivet o la ma d’un morter pots fer un cop suau a cada baina perquè quedin mig obertes i l’infusió tingui més gust i olor. Després de 3 minuts bullint, apagar el foc, afegir-hi la camamilla, tapar i deixar reposar 5 minuts. Colar i servir.
Important: No bullir la camamilla si no tendrà efecte vomitiu.
Aquesta infusió es pot prendre abans o després dels àpats.
El cardamom és conegut per les seves virtut digestives. Ajuda en casos d’inflor i pesadesa abdominal, gasos i flatulència, acidesa estomacal i mal alè.
La camamilla també té propietats digestives, ajuda a eliminar gasos, té un efecte sedant suau i està indicada per a prevenir i tractar dolors menstruals.
.
.
.
Retroenllaç: Una entrevista i dos menús | què soparem?
Retroenllaç: Festival de piadina | què soparem?