Amanida pagesa

amanidapagesa

Ingredients:

1 tassa de fulles/herbes de temporada
1 tomàquet
1 cullera sopera de ceba
1 ou dur
4 olives negres amb pinyols
1 llesca de pa de pagès
Ok, amb aquests ingredients no calen instruccions, ja ho sé. Però hi ha un parell o 3 de trucs que crec que valen la pena compartir.

.

Instruccions:

  1. Bullir l’ou. Sembla senzill però hi ha moltes teories i tècniques. La meva: cobrir els ous amb aigua freda, bullir 5min, apagar el foc i deixar-los a dintre de l’aigua calenta 10min. Treure’ls de l’aigua calenta i posar-los en un bol amb aigua freda i pelar-los. [Els que teniu el ple domini de la tècnica de bullir ous no us sentiu ofesos, si us plau. I els que fins ara mai heu tingut clar com fer-ho, ara ha arribat el moment 😉 ]
  2. Pelar la ceba. Tallar-la per la meitat verticalment. Posar la part plana sobre le fusta de tallar i tallar-la verticalment, en tires primes. Opcional: adobar ½ ceba amb el suc de ½ llimona en un bol petit. Queda més suau. Guardar el que sobri en un pot de vidre amb tapa.
  3. Rentar i secar les fulles.
  4. Tallar la llesca de pa a daus o trossos irregulars. Aqui és una bona oportunitat per fer servir pa vell. Si està molt dur jo fregaria una mica d’all a la llesca, li tiraria una mica d’oli i la passaria per la paella uns minuts. La idea no és fregir el pa en un munt d’oli! Només donar-li més gust i millor textura.
  5. Tallar l’ou en 2 i el tomàquet en 4.
  6. Muntatge: en un plat gros pots posar tots el ingredients, un al costat de l’altre, o barrejar-los tots en un bol. Servir amb oli d’oliva verge, sal maldon, unes gotes de llimona i pebre negre.

    .

Serveix 1 plat únic o 2 primers
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s