Crema de carbassa

Ingredients:

2 culleres d’oli d’oliva
1/2 ceba
2 grans d’all
1 kg de carbassa crua pelada i tallada a troços
5 tasses d’aigua
1 cuadrat de brou vegetal bio
1 cullera petita de cúrcuma en pols
1 cullera de concentrat de tomàquet
1 cullera petita de sal

.

opcional:

1 poma petita sense pell
3 beines de cardamomo o 1 cullera petita de gingebre fresc ratllat o 1/2 en pols (jo no recomanaria cardamomo i gingebre si no ets un gran amant dels plats especiats)
Amb aquests ingredients tenim la crema “bàsica” si el que vols és un plat lleuger. La pots tenir més espessa amb menys aigua o bé diluir-la amb una mica més d’aigua després de tenir-la triturada.
Ara, hi ha un truc per tenir una consistència més cremosa i alhora un plat més saciant. No, no és amb patates. Fem servir mongetes! Una dosis extra de hidrats de carboni i proteïnes per a un plat únic acompanyat d’un grapat d’herbes per sobre i una llesca de pa.
1 tassa de mongetes cuites (escorregudes)

.

Guarnicions per servir:
  • pipes de carbassa (rostides o passades per la paella sense oli)
  • gingebre fresc ratllat
  • sal maldón
  • pebre negre molt al moment
  • trossos de llimona
  • bitxos en flocs

    .

    detllcarbassa

Instruccions:

  1. Tallar la carbassa. Treure les llavors amb una cullera. Pelar-la i tallar-la a trossos de 4-5cm. Tallar la ceba i els alls i reservar-los.
  2. En una olla grossa de base gruixuda, sofregir la ceba amb oli fins que estigui transparent, 2-3 min. Afegir-hi els alls, sofregir 1-2min més. Afegir-hi els troços de carbassa, 2 culleres d’aigua, remenar-ho tot i sofregir 3-4 min, remenant-ho de tant en tant.
  3. Afegir-hi l’aigua i tots els altres ingredients que estiguis fent servir.
  4. Tapar la olla i bullir la sopa a foc lent per 30-35 min. O en la olla exprès per 20min.
  5. Quan els ingredients estiguin completament fets, començant a desfer-se, si és el cas, treure la fulla de llorer i les beines de cardamomo abans de triturar la sopa.
  6. Afegir-hi les mongetes, si és el cas, bullir 1-2 min.
  7. Apagar el foc i triturar la barreja amb un mini-primer.
  8. Si creus que no ha quedat la millor crema de la teva vida, no t’amoïnis! Ara ve la sorpresa. Cadascú li donarà el seu toc final i personal a la taula amb les guarnicions i creieu-me, canvia molt el resultat final. (Però si has aconseguit la millor crema de la teva vida, enhorabona i passa de les guarnicions)
  9. Les sobres es poden guardar en el frigorífic fins a 4 dies. (Ves canviant les combinacions: torrades, rúcula, iogurt, feta, germinats…)
Serveix 6-8
Comentaris:
  • Si tens pressa – Tot el que es pot coure a foc lent amb el seu temps té més sabor, però si vols tenir una sopa a la taula en 30min, salta’t el sofregit i fes servir la olla exprès. Jo ho faig de tant en tant. El gust és diferent, però queda bé, prova-ho.
  • Jo normalment compro carbasses de més de 2kg, la pelo i la tallo, faig servir la meitat, i l’altre meitat (pelada i tallada) la congelo en bosses de plàstic. Així restes temps de la preparació de la teva propera crema. O simplement tiro uns trossos a un estofat de verdures sense haver de planejar gaire.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s