Masala Chai

masala

Aquesta beguda és un regal pel cos, especialment a l’hivern, per totes les propietats de les espècies que porta: digestives, anti-inflamatòries, tòniques. Al matí, encara que facis la versió sense te, té un efecte revigoritzant, et treu d’aquesta sensació de haver-se aixecat deixant una part del teu cervell al llit, aclareix la ment, i prepara el teu sistema digestiu pels àpats que vindran al llarg del dia. Us animo a crear la vostra versió personal i gaudir del ritual -º-

.

YOGI TE / MASALA CHAI
Ingredients
  • 2 litres d’aigua
  • 15 claus d’olor
  • 15 baines de cardamom verd
  • 15 grans sencers de pebre negre
  • 6 cm de gingebre fresc, tallat en rodanxes primes
  • 2-3 branques de canyella
  • 1-2 bossetes de te negre(opcional)
  • llet (pot ser vegetal) i mel a gust
opcional: llavors de fonoll, regalèssia, anís estrellat.

.

Instruccions:
  1. Bullir l’aigua
  2. afegir-hi totes les espècies, excepte el te. Bullir durant 30min. Quan més temps bulls, més fort quedarà.
  3. Per últim hi fiques les bosses de te si és el cas i bullir 5 min més.
  4. Ja tens el concentrat llest. Colar. Ara pots afegir-hi llet i mel a gust individualment en cada tassa o en una tetera. Pots conservar el concentrat en una ampolla de vidre amb tap en el frigorífic i preparar-lo amb llet i mel quan vulguis.

    .

Comentaris:
La recepta original india porta sucre. Jo prefereixo fer servir mel o sirope de cereals. Tot i que normalment prenc tes i infusions sense endolcir-les, no ho recomano pas en aquest cas. Si no hi ha un element dolç la beguda queda molt astringent i no pots apreciar els gustos de les espècies. El mateix val per la llet, encara que sigui vegetal, és imprescindible per a equilibrar les espècies. Jo faig servir llet de civada.
Sobre la proporció llet/concentrat: trobareu la vostra. A mi m’agrada mig mig, com una llet especiada, o dues parts de concentrat i una de llet.

.

.

.

3 thoughts on “Masala Chai

  1. Retroenllaç: Pas a Pas i Pesto Rosso | què soparem?

  2. Hola!
    Us vaig descobrir gràcies a la revista Ets el que menges. Trobo molt original la vostra idea, i les fotos són fantàstiques! Jo m’acabo d’iniciar amb això del blog, vaig a poc a poc però ja he penjat un parell de receptes. Fa molt il·lu!
    Bé, de fet us escric per dir-vos que avui m’he fet aquesta infusió, ha quedat boníssima, i ja en tinc per uns quants dies. A part de la llet vegetal, la probaré amb concentrat de poma, ja us explicaré que tal!

    Doncs res més ara per ara.
    Una abraçada!
    Martina

    • Hola Martina!
      Bona idea la del concentrat de poma. Crec que n’hi ha un més consistent, com a una gelatina i altre més líquid, com a un xarop. Aquest últim crec que dilueix millor.
      He vist la teva recepta de guacamole amb pasta d’umeboshi. S’ha de provar. Una abraçada i espero que segueixis escrivint a martinatural 😉
      Benvinguda!

Deixa un comentari