Aquesta beguda és un regal pel cos, especialment a l’hivern, per totes les propietats de les espècies que porta: digestives, anti-inflamatòries, tòniques. Al matí, encara que facis la versió sense te, té un efecte revigoritzant, et treu d’aquesta sensació de haver-se aixecat deixant una part del teu cervell al llit, aclareix la ment, i prepara el teu sistema digestiu pels àpats que vindran al llarg del dia. Us animo a crear la vostra versió personal i gaudir del ritual -º-
.
YOGI TE / MASALA CHAI
Ingredients
-
2 litres d’aigua
-
15 claus d’olor
-
15 baines de cardamom verd
-
15 grans sencers de pebre negre
-
6 cm de gingebre fresc, tallat en rodanxes primes
-
2-3 branques de canyella
-
1-2 bossetes de te negre(opcional)
-
llet (pot ser vegetal) i mel a gust
opcional: llavors de fonoll, regalèssia, anís estrellat.
.
Instruccions:
-
Bullir l’aigua
-
afegir-hi totes les espècies, excepte el te. Bullir durant 30min. Quan més temps bulls, més fort quedarà.
-
Per últim hi fiques les bosses de te si és el cas i bullir 5 min més.
-
Ja tens el concentrat llest. Colar. Ara pots afegir-hi llet i mel a gust individualment en cada tassa o en una tetera. Pots conservar el concentrat en una ampolla de vidre amb tap en el frigorífic i preparar-lo amb llet i mel quan vulguis.
.
Comentaris:
La recepta original india porta sucre. Jo prefereixo fer servir mel o sirope de cereals. Tot i que normalment prenc tes i infusions sense endolcir-les, no ho recomano pas en aquest cas. Si no hi ha un element dolç la beguda queda molt astringent i no pots apreciar els gustos de les espècies. El mateix val per la llet, encara que sigui vegetal, és imprescindible per a equilibrar les espècies. Jo faig servir llet de civada.
Sobre la proporció llet/concentrat: trobareu la vostra. A mi m’agrada mig mig, com una llet especiada, o dues parts de concentrat i una de llet.
.
.
.
Retroenllaç: Pas a Pas i Pesto Rosso | què soparem?
Hola!
Us vaig descobrir gràcies a la revista Ets el que menges. Trobo molt original la vostra idea, i les fotos són fantàstiques! Jo m’acabo d’iniciar amb això del blog, vaig a poc a poc però ja he penjat un parell de receptes. Fa molt il·lu!
Bé, de fet us escric per dir-vos que avui m’he fet aquesta infusió, ha quedat boníssima, i ja en tinc per uns quants dies. A part de la llet vegetal, la probaré amb concentrat de poma, ja us explicaré que tal!
Doncs res més ara per ara.
Una abraçada!
Martina
Hola Martina!
Bona idea la del concentrat de poma. Crec que n’hi ha un més consistent, com a una gelatina i altre més líquid, com a un xarop. Aquest últim crec que dilueix millor.
He vist la teva recepta de guacamole amb pasta d’umeboshi. S’ha de provar. Una abraçada i espero que segueixis escrivint a martinatural 😉
Benvinguda!