Pesto Rosso

Si no estàs buscant una autèntica recepta de pesto, aquesta et servirà. Jo diria que és gairabé un truc, més que una recepta. Tot i què que m’agrada cuinar i hi dedico temps, jo també tinc dies atabalats i necessito plats ràpids i fàcils – aquest és el cas. Aquesta versió exprès de pesto rosso va néixer per casualitat perquè eren els ingredients que tenia a mà (l’ametlla molta havia sobrat del pastís d’ametlla amb llimona). Tenia mill bullit a la nevera, vaig fer un saltejat de verdures molt senzill i volia una salseta per acabar d’arrodonir la textura del plat. Voilá: sopar fet en 20 minuts! Ara la faig servir per a donar un toc especial en plats de cereals+saltejats, entrepans, i per suposat, pasta!

.

pasta pesto
PESTO ROSSO (per a 2 racions)
En un bol petit, barrejar amb una forquilla o un fouet petit:
  • 2 culleres soperes d’ametlles moltes
  • 3 culleres d’oli d’oliva verge
  • 1 ½ cullera de concentrat de tomàquet*
  • ½ – 1 gra d’all sense pell, triturat (treure la part central)
  • sal
  • opcional: orenga seca, pebre, 1 cullera d’aigua tèbia
Provar i rectificar la quantitat dels ingredients al teu gust.
 .
* aquest concentrat de tomàquet és un producte italià que normalment es ven en tub, en botigues de productes italians i pasta fresca. Jo el trobo aqui.
 .
Servir amb pasta (espirals d’espelta) i daus de tofu fumat + amanida de temporada, o amb un saltejat de verdures i cereals, o …

menú d'estiu al garraf

Anuncis

One thought on “Pesto Rosso

  1. Retroenllaç: Pas a Pas i Pesto Rosso | què soparem?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s