Arròs amb cúrcuma i poma verda

arros amb curcuma

(4 racions)

Ingredients:

2 tasses d’arròs integral

1 poma àcida

suc de ½ llimona

½ tassa de porro

1 cullera de mantega o oli (d’oliva o sésam)

½ cullera petita de cúrcuma en pols

pebre negre

½ cullera petita de sal (o a gust)

.

Preparació:

  1. Cuinar les 2 tasses d’arròs en 6 tasses d’aigua durant aproximadament 45min.o 25min. en la olla exprès. Si l’arròs està fet i encara hi ha aigua, passar-lo per a un colador per treure tot l’excès d’aigua

  2. Tallar les pomes. Primer a la meitat i els hi treiem els centres. Posem cada meitat amb la part tallada boca abaix i tallem llesques primes com a “mitja lluna”. Les reservem en un bol amb el suc de llimona per a que no s’oxidin.

  3. Tallar el porro en rodanxes primes i mesurar ½ tassa.

  4. Escalfar l’oli o mantega amb la cúrcuma 1 min.*

  5. Sofregir el porro en aquesta barreja 5 min.

  6. Afegir-hi la poma i la resta d’ingredients, remenar-ho tot. Cuinar tapat a foc lent 5-7 min.

  7. Barrejar l’arròs amb el sofregit en la paella/olla.

*Opcional: En el pas 4, jo escalfo l’oli o mantega amb una cullera petita de llavors de mostassa groga [més suau] o negra [més forta]. Quan comencen a esclatar hi afegeixo la cúrcuma i segueixo els següents passos.

Per transformar aquest plat en un plat únic, l’hi pots afegir daus de tofu al sofregit o un ou ferrat al final.

.

(adaptat de http://www.panelina.com.br)

.

.

.

.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s