Amanida de remolatxa

amanida remoltaxaHi ha un ventall de sabors en aquesta combinació que s’equilibren a la perfecció. El dolç de la remolatxa amb la seva textura ferma, la cremositat de la salsa amb el gust suaument picant de l’all, el gust terrós característic del tahine, l’àcid de la llimona i la frescor de l’herba sana.
Jo sempre faig el doble de salsa. Així faig la meva ració amb extra-salsa i si en sobra, la guardo en un tarro en el frigorífic per l’amanida de l’endemà. Si no tinc herba sana fresca, en faig servir de seca, o menta però en menys quantitat.

.

Ingredients:
2 remolatxes cuites al vapor o rostides, pelades *
Salsa:
1 cullera sopera de tahine (pasta de sèsam)
1 cullera petita d’all triturat
2 culleres soperes de suc de llimona
2 culleres soperes d’aigua tèbia
1 cullera sopera d’oli d’oliva verge
sal a gust (1/2 cullera petita)
5 fulles grosses d’herba sana trocejades per servir

.

Instruccions:

.

  1. Tallar les remolatxes en rodanxes (de més o menys 0,5cm)
  2. Barrejar els ingredients de la salsa en un bol petit amb una forquilla o batedor. Provar i rectificar les quantitat segons el teu gust!
  3. Posar les rodanxes de remolatxe en un plat de servir, vessar la salsa per sobre i per últim l’herba sana.Serveix 2-4

.

* Val la pena comprar remolatxes fresques! Al vapor: Cuinar les remolatxes rentades i senceres (sense tijes) a la vaporera per aproximadament 40 minuts. Comprovar si està feta l’interior amb una forquilla. Al forn: Cuinar les remolatxes rentades i senceres (sense tijes) embolicades en paper de plata en una safata de forn aproximadament 50min o fins que estigui completament feta – comprovar-ho amb una forquilla, tenint cura en no cremar-se al obrir el paper de plata. En els dos mètodes, esperar que es refredin i pelar-les. Pots fer aquest pas el dia abans.

.

.

.

2 thoughts on “Amanida de remolatxa

  1. Retroenllaç: Volia escriure la recepta | què soparem?

  2. Retroenllaç: Menú Volia escriure la recepta | què soparem?

Deixa un comentari