Amanida de julivert (o amanida mexicana)

cil01
Quan la meva germana va arribar a casa amb el menjar que va sobrar del sopar festiu de 2 dies abans -incloent alguns ingredients comprats per fer el sopar-, em va cridar l’atenció una bossa plena de julivert, fresc, intensament verd.
Era l’hora del sopar. De seguida trec un manat de fulles de la bossa per fer-les servir immediatament, encara no sabia com, però s’havia d’aprofitar tota aquesta vitalitat. El mateix dia unes hores abans havia comprat chiles serranos – m’estic preparant per fer un menú mexicà – i em vaig posar a fer una amanida.
El quid de la qüestió és que no volia una amanida AMB julivert, sinò que volia una amanida DE julivert (i amb chiles serranos). És el que li vaig contestar a la meva germana quan em va preguntar si no estava posant massa julivert a la amanida.
És una amanida que està a un salt de convertir-se en una salsa si cal (trossejar les fulles més petites i posar-hi més iogurt) . Fresca i exòtica a l’hora. La vam acompanyar amb falafels (que van sobrar de la festa) – una combinació fantàstica. També pot acompanyar una quiche o un pastís salat. O fer un àpat amb un ou dur i pa de sègol.

cil02

Els colors intensos de la magrana, del blat-de-moro i del julivert amb el fons blanc del iogurt li dónen un toc festiu.
Crec que els menús detox típics de post-nadal queden lluny però aquesta recepta podría entrar en aquesta categoria. El julivert és molt ric en calci, vitamina C, ferro i afavoreix la digestió.
Ara, ojo que és una amanida amb molta personalitat, no recomanada com a primer plat si el segon és un plat de gust suau. Jo la veig més per composar un plat combinat.
El proper cop la provaré amb jalapeños. Si la proveu amb altres combinacions d’ingredients, compartiu les vostres versions en els comentaris 😉

.

RECEPTA
Ingredients
2-3 tasses de julivert, rentat, aissecat i tallat de forma irregular, amb algunes fulles senceres.
½ poma verda, tallada a daus
Suc de ½ llimona
¼ de magrana, desgranada
3-4 culleres de blat-de-moro
1-2 chiles serranos (en conserva), sense llavors, trossejats (jo en faig servir 2 perquè a casa ens agrada el picant – millor començar amb 1)
1 iogurt natural (de cabra o vaca) – ajuda a suavitzar el picant del chile
1-2 culleres d’oli d’oliva verge
sal
Instruccions:
Mentre deixes les fulles de julivert en remull (per rentar-les), pots posar el suc de llimona en en bol que faràs servir.
De seguida, tallem la poma i la posem en el bol amb el suc de llimona perquè no s’oxidi.
Preparem tots els altres ingredients i els barregem tots al bol.
TRUCS
1.Per desgranar la magrana, tallar-la per la meitat, horitzontalment, tallant només la pell, sense endinsar el ganivet en els grans. Separar les dues meitats amb les mans. Sobre un bol, aguantar amb una ma una meitat, amb la part oberta cap avall, i amb una cullera de fusta o un braç de morter anar donant-li cops, fins que els grans es desprenguin i caiguin a dintre del bol. Netejar qualsevol trosset de pell.
2. Els chiles sense llavors piquen menys.

.

.

Anuncis

2 thoughts on “Amanida de julivert (o amanida mexicana)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s