Quan la inspiració ve dels ingredients II

menu maig2 text

.
Vull aprofitar unes poques hores d’aquest migdia per deixar el sopar fet però no tenim (gairebé) res i hauré d’anar a comprar…

.

.

ellen buscfaAbans de sortir veig en el rebost un “tarro” amb farina de sègol, no gaire, i penso que aprofitaré per fer un pa/ focaccia per aquesta nit. Barrejo la farina amb el llevat, sal i aigua. Treballo la massa un parell de minuts i la deixo descansant mentre vaig ràpidament al mercat.
Un cop allà, de nou, al costat del manat d’alfàbrega: un manat gegant de menta. No m’és desconegut en absolut però les fulles han arribat al seu esplendor de color, mida i olor. Exuberant.Arribo a casa i faig pesto abans que les fulles no quedin pansides (també em vaig endur l’alfàbrega a casa, pobre). No sé com feu el vostre pesto però hi ha el mètode autèntic -picar tots els ingredients per separat amb el ganivet -, i el mètode no autèntic – triturar tots els ingredients amb el mini-pimer.

Com que personalment no tinc cap nona italiana que es pugui girar a la tumba d’indignació, a més de fer servir el mini-pimer, faig el sacrilegi de congelar-lo. (perdó, nonas i mamas però és súper pràctic). 
I “lo más”  de la practicitat és congelar-lo en un motlle de gel i així descongeles racions petites. (Ooohhh!)
Ara em queda la menta…
Per començar i mentre les fulles encara són fresques, faig un tabuleh amb extra herbassana (ok, això ha estat massa fàcil, però seguiu amb mi).
D’última hora he decidit que els tomàquets pel tabuleh quedarien millor en un gaspatxo.
Gaspatxo fet i ara em venia el dilema: tomàquet i cogombre també al tabuleh? Mmm, no…

Surten: tomàquet i cogombre.

Entren: poma verda en lloc del cogombre i raves en lloc dels tomàquets (tot i que de gust i textura siguin diferents).

Però avui ha estat el dia de les herbes, i vull que sigui un tabuleh verd amb: julivert, menta, anet fresc, i una cullerada del pesto que he fet avui.

.

pesto2
.
A la parada de l’Angeleta, la Judith m’ha regalat un ram de romaní. Quan torno, la massa de pa ha pujat força. Miro el ram de romaní i decideixo fer
el pa en format focaccia amb romaní, oli d’oliva i sal maldon.

.

Què soparem? …

.

Gaspatxo

tabuleh de bulgur a les herbes

focaccia amb romaní.

PD: Si us esteu preguntant sobre el manat gegant de menta: vull fer melmelada de menta. Si aconsegueixo us faré saber 😉

.

.

.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s