Pastís Multicolor o Reinterpretació del Cous-Cous Paulista

Daniel Balboa_ festival de bloguers de cuina saludable_ bonissim europa__DSC7752La quantitat d’aigua i el temps de cocció per a aquesta recepta, dependrà del tipus de sèmola. Hi ha la sèmola (o polenta) instantànea que és la més fàcil de treballar. És molt prima i pre-cuinada. Dona una textura més suau. Si no és pre-cuinada ni tan prima, caldrá reduir la quantitat de sémola, augmentar la quantitat d’aigua i el temps de cocció fins que la sémola estigui completament feta (però el resultat sempre serà una textura tirant cap a rústica). Aquesta segona opció requereix una mica de pràctica però no és difícil.
Per l’event Boníssim Europa, vam espolvorejar els trossos amb za’atar, oli d’olives arbequines i grans de pebre rosa.

.

INGREDIENTS:

1 ceba ratllada o tallada a trossos petis

2 grans d’all triturats

2 culleres soperes d’oli d’oliva

1 tassa de tomàquet fresc sense pell triturat o trossejat

100g de pèsols

1 pastanaga ratllada

1carbassó ratllat

1/3 tassa d’olives verdes o negres trossejades

1 cullera de tàperes (opcional)

2-3 culleres soperes d’algues nori en flocs (opcional)

orenga

llorer

2 -3 tasses de brou de verdures (veure a dalt)

sal i pebre

guindilla (opcional)

3 tasses de sémola de blat-de-moro pre cuinada (2 tasses de sémola prima crua)

¼ de tassa d’oli d’oliva verge extra

.

Instruccions:

Sofregir la ceba en 2 culleres d’oli fins que estigui transparent i afegir-hi els alls. Sofregir un parell de minuts.

Afegir-hi el tomàquet triturat i sofregir 5 minuts més. Afegir els pèsols, olives i algues i sofregir 2 minuts més.

Tirar el brou calent de verdures i salpebrar. És important que estigui més cap a salat, ja que encara hi afegirem la sémola que no te sal.

Quan estigui bullint tirar la pastanaga i el carbassó i de seguida la sémola sense deixar de remenar amb energia. És fonamental dissoldre la farina completament. Afegir-hi la resta d’oli d’oliva.Seguir remenant fins que tinguis una crema espessa i homegènia.

Posar la massa encara calenta en un motlle engreixat amb oli (molt important), pressionar amb les mans perquè quedi molt compacte. Cal refrigerar mínim 2 hores.

.

Hi ha diferents opcions de motlles:

  1. El format tradicional és fer servir un motlle de flam amb un forat al centre. Engreixar el motlle i forrar la base i els costats amb rodanxes de tomàquet, pèsol, olives, fulles de julivert. Després de 2 hores al frigorífic, desemmotllar el pastís sobre un plat.
  2. Fer servir un motlle rectangular d’aproximadament 30x20cm.
  3. Fer servir motlles individuals

Servir calent o fred, com a un entrant, un primer, com a part d’un plat combinat amb amanida, com a pica pica…

Serveix de 6-10

.

.

.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s