Canapè Mediterrani. Hommus de mongeta blanca i pebre rosa.

IMG_20130402_201858A la foto, els canapès de hommus de mongeta són els primers, on hi ha una ma agafant-ne un. Els altres, són els canapès de paté de llentia vermella. Tots dos mmmmmm!
.
En general els espanyols toleren molt bé l’olor a all, ja ho sabem. Però  per a uns canapès que serien servits a la inauguració de la galeria L’ndiscret (i també del blog) en un context més cosmopolita, (i on la gent estaria coneixent-se, venent el seu treball o lligant), vaig pensar que faria servir alls escalivats, per no tenir l’inconvenient de l’olor i no haver de renunciar al sabor. Però al  dia a dia, si no has de seduir ningú, l’all cru té més personalitat.
Textura: per a uns canapès és interessant que tinguis una crema espessa. Si t’agrada una textura més lleugera, ves afegint aigua, cullera a cullera. També pots augmentar la quantitat d’oli d’oliva.

.

.

Ingredients+Instruccions:

Triturar amb el mini-pímer:

2 tasses de mongetes blanques cuites (o un pot de vidre, mongetes rentades i escorregudes)

1 cullera sopera de tahine (pasta de sèsam) integral

2 culleres soperes de suc de llimona

1 gra d’all cru (sense la part central) o 4 alls escalivats*

½ cullera petita de farigola

½ cullera petita d’orenga

½ cullera petita de comí en pols

1 cullera petita de sal marina

pebre negre a gust

opcional: 1 cullera sopera de vinagre de poma per substituir una de les culleres de suc de llimona

Provar i rectificar les quantitats de condiment al teu gust.

*Per escalivar els alls: posar-los amb pell en una paella petita amb 1/3 de cullera d’oli i fregir-los fins que estiguin tous. Pots fer més quantitat per si vols afegir-ne més al teu gust.

.

ELS CANAPÈS:

Torradetes integrals (o mini galetes d’arròs o blat de moro inflats per a una versió sense glúten)

Hommus de mongetes

Decoració: Un trosset de tomàquet confitat (semi-sec en oli) i un gra de pebre rosa. La veritat és que el pebre rosa és molt més que decoració. És una explosió de sabor  i olor, i no pica..

EN UN BOL :

Decorar amb grans de pebre rosa

.

.

.

.

.

.

Anuncis

2 thoughts on “Canapè Mediterrani. Hommus de mongeta blanca i pebre rosa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s