Canapè Exòtic. Paté especiat de llentia vermella.

IMG_20130402_201858A la foto, els canapés de paté de llentia vermella són els de color groc del darrera, i els de davant són els d’hommus de mongeta… tots dos mmmmmmm!

.

Vam fer 60 canapès (petits) amb la meitat d’aquesta recepta. L’altre meitat la guardes en un tupper al frigorífic per a complementar altres àpats o entrepans. El meu tupper el vaig portar a un sopar entre amics per fer el Festival de Piadina.
És important rentar  bé aquestes llenties per que no quedin amb un gustet raro a sabó. Però no us amoïneu, si les renteu bé sota l’aixeta, quedaràn delicioses.

.

 [c.p.: cullera petita]

 Ingredients:

200g de llenties vermelles ben rentades (2 tasses)

4 tasses d’aigua

1 cullera petita de sal marina

2 culleres soperes d’oli de sèsam o girassol

1/2 c.p. de llavors de mostassa

1/2 c.p.de llavors de comí

1/2 c.p.de cúrcuma en pols

1/2 c.p.de gingebre en pols

1/2 c.p.de curry (opcional)

pebre negre en pols a gust

opcional: 2 culleres de ghee o mantega

pebre rosa

chips de plàtan

torradetes integrals o d’arròs

.

Instruccions:

Bullir les llenties amb l’aigua i sal fins que es desfacin, aproximadament 25 min.

En una paella mitjana sofregir les llavors de mostassa i comí fins que comencin a esclatar i de seguida afegir totes les altres espècies a la barreja i sofregir mig minut. Apagar el foc.

Amb una escumadora transferir les llenties a la paella, reservant l’aigua si n’hi ha. Provar i rectificar les quantitats de sal i espècies si cal. Si la barreja ha quedat molt seca, pots afegir-hi l’aigua de la cocció (si en queda), 2-3 culleres de ghee o mantega desfeta o per a una versió sense làctics, oli de girassol o sèsam.

.

Preparar els canapès amb torradetes integrals o d’arròs inflat.

Decorar amb un troç de chip de plàtan i un gra de pebre rosa que en realitat, més que decorar completen el festival de sabors que trobaràs un un sol mos.

TRUC: Per  fer els canapès, si no téns mànega de pastisseria pots fer servir una bosseta de plàstic molt neta, com les de congelar, amb un petit tall a un cantó ;)

Anuncis

5 thoughts on “Canapè Exòtic. Paté especiat de llentia vermella.

  1. mmmm quina bona pinta!! A l’ivern em vaig afeccionar a fer una crema de llentia vermella i la veritat és que és bonísssima! Ara que arriba la calor segur que provaré aquest paté. Moltes gràcies per la recepta!
    Salutacions des de Moscou!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s