Quiche d’Espinacs

espinacsAquesta és una quiche amb alta densitat d’espinacs, amb un toc rústic. 1 tassa d’espinacs “bullits” equival a aproximadament 500g d’espinacs crus. Pots reduïr-ne la quantitat per a una textura més lleugera.

Si fas servir la pell de llimona que sigui preferentment ecològic, o que no contingui cera a la pell.

Per últim, la nou-moscada no és imprescindible però és altament recomenable.

.

Ingredients  (serveix 6)
Per la massa:
2 tasses de farina d’espelta integral (o de blat)
1 cullera petita de sal marina
1/4 tassa d’oli d’oliva verge
1/2 tassa d’aigua freda (aproximadament)
opcional: pell ratllada de 1 llimona

.

Pel farcit:
1 tassa d’espinacs saltejats amb 2 grans d’all triturats.
200-250g de mató de cabra
75g de formatge feta
3 ous
1/4 tassa de llet (pot ser vegetal)
nou-moscada
pebre negre
1/2 cullera petita de sal marina
pinyons per decorar

.

Instruccions:
Primer fem la massa:
  1. Barrejar en un bol gran la farina, sal, pell de llimona. Tirar l’oli poc a poc i anar barrejant. Tirar l’aigua freda poc a poc sobre la farina i barrejar-ho tot amb una forquilla fins que s’absorveixi. Amassar un parell de cops. Estirar la massa amb un corró i posar-la sobre un motlle de quiche engreixat amb unes gotes d’oli d’oliva. La massa ha de descansar en el motlle al frigorífic 30minuts (no passa res si la deixes allà més temps).
  2. Punxar tota la base de la massa amb una forquilla. Cubrir la massa amb paper de forn i per sobre posar alguna cosa per fer pes, jo hi poso llenties crues (que les faig servir només per això i les guardo en un tarro per aquest fi).
  3. Enfornar la massa 15min. Treure el paper (i el pes) i enfornar 5 min més.
  4. Treure-la del forn per prosseguir amb el farcit.
.
Mentre la massa descansa, pots començar a fer el farcit:
  1. Mira com cuinar els espinacs aqui
  2. Saltejar els espinacs: fregir els alls amb una mica d’oli 1min, afegir-hi els espinacs i sofregir 3 minuts més.
  3. En un bol batre 3 ous. Afegir-hi la llet, les espècies, la sal i els espinacs. Barrejar-ho tot.
  4. Tallar el formatge feta a daus petits. Aixafar el mató en un plat amb una forquila. Afegir els formatges a la barreja anterior. Barrejar-ho tot poc a poc. Comprovar la sal i les espècies. Transferir el líquid al motlle amb la massa. Decorar amb pinyons.
  5. Enfornar 20-25 minuts a foc mitjà. Gratinar 3-5 minuts. Servir calent o fred.

.
.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s