Muesli casolà

Aquesta és una versió de muesli sense sucre i sense olis o mantega. I per descomptat sense conservants o altres ingredients sospitosos. Encara que sembli que tots els mueslis siguin sans i equilibrats, et convido a llegir amb cura la llista d’ingredients de la propera bossa de muesli que tinguis a la mà…
Per a un postre deliciós, sà i visualment atractiu, prepara racions individuals en gots transparents de : iogurt (de vaca, cabra o soja), la teva melmelada favorita i per últim, el muesli.  Segur que impressiones dient que l’has fet tu 😉
Un últim comentari si no t’agrada el plàtan: la recepta en porta però no pots identificar el seu gust un cop està fet, té la funció d’endolcir més que res.

.

MUESLI CASOLÀ
Ingredients:
1 plátan madur
¾ tassa de dátils sense pinyols ( si pots fer servir dàtils gegants [medjool], són més tous i sucosos
¼ tassa d’aigua
4 tasses de flocs gruixuts de civada
½ tassa de llavors de girassol
Pots canviar la quantitat del següents ingredients segons el teu gust o bé fer sustitucions:
½ tassa de coco ratllat o en virutes
½ tassa d’ametlles picades o senceres*
¼ tassa de llavors de carbassa sense càscara
¼ tassa de panses
Instruccions:
1. Posar els flocs de civada, les llavors de girassol, les ametlles i les pipes de carbassa en un bol gros.
2. Passar el plàtan, els dàtils i l’aigua per un robot de cuina o mini-primer.
3. Combinar les dues barrejes.
4. Extendre uniformement aquesta barreja sobre una safata de forn.
5. Assar a 120ºC (foc mínim) durant 1 hora i mitja, remenant cada 30min.
6. Esperar que es refredi abans de guardar-la en un tarro hermètic.
*Pots germinar les ametlles: deixar-les en remull per 8 hores, rentar i pelar-les.
Aquesta és una versió de la recepta del llibre “Comida Sana y Saludable” de Anne Wilson.

.

.

.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s